Welke badproducten zijn er?

Welke badproducten zijn er?

Badproducten; veel mensen kunnen echt heerlijk genieten van een uurtje uitgebreid in bad gaan. Een tijdschrift of boek erbij, een kop thee, kaarsjes aan en genieten maar! Lees hieronder alles over badproducten.

Alles over badproducten

Wil je weten welke badproducten allemaal geschikt zijn om even heerlijk te ontspannen? Wij geven je hieronder tips om van je normale badkamer een luxe spa te maken!

Bruisballen: een vrolijk gekleurd bad dat ook nog eens heerlijk ruikt

Bruisballen zijn er al jaren, maar vooral de laatste tijd zijn ze weer heel populair. Overal op social media zie je filmpjes van mensen die een bruisbal in het water gooien. Logisch, want het ziet er echt prachtig uit en is een waar spektakel. Binnen korte tijd heeft het water allerlei verschillende kleuren en geuren en een grote hoop badschuim. En het is niet alleen mooi, met de juiste ingrediënten is het ook nog eens supergoed voor je huid! De bruisballen van Bomb Cosmetics zijn 100% natuurlijk en daarbij ook nog eens veganistisch, zo hoef je niet bang te zijn voor schadelijke stoffen. Deze bath bombs zien er niet alleen leuk uit, ze ruiken ook nog eens heerlijk. Voor een voetenbadje zijn er speciale mini bruisers, deze zijn lekker klein.

Prachtige badparels

Badparels staan prachtig in iedere badkamer. Leg ze op een mooi schaaltje, of nog beter: leg ze in een doorzichtig bakje. Zo blijven ze ook goed droog en gaan ze niet smelten voor je ze gebruikt. Badparels zijn goed te doseren, gebruik één badparel voor een voetenbadje en twee of drie voor een ligbad. Je kunt ook verschillende geuren combineren. Cadeautip: verpak het in een leuk schenketuitje met andere verzorgingsproducten. Daar zal iedereen blij mee zijn!


Badzout voor een verzachtend zeebad

Na een duik in de zee voelt je huid altijd extra zacht aan. Dit komt namelijk door het zout in het water, dat het water ‘zachter’ maakt. Normaal kraanwater bevat namelijk veel calcium, wat je huid wat trekkerig kan laten aanvoelen. Door badzout aan het badwater toe te voegen zal je hetzelfde effect bereiken en het water verzachten. Daarnaast is dit product in allerlei verschillende geuren te verkrijgen. Gebruik voor een ligbad ongeveer 150 gram zout, en voor een voetenbadje 20 gram. Een fles (gekleurd) zout is ook nog eens leuk om te geven én staat hartstikke mooi in de badkamer.

Het verschil tussen grof badzout en fijn badzout

Wil je weten of je voor grof badzout of juist voor fijn badzout moet kiezen? Dat ligt aan je voorkeuren. Met grof badzout kun je jezelf ook scrubben, let er wel op dat je dit zachtjes doet. Dit kan je van tevoren of juist achteraf doen. Het grove zout lost minder snel op, terwijl fijn zout juist wel snel oplost. Als je het dus echt alleen in het bad zelf doet raden wij aan om voor fijn badzout te gaan.

Badkaviaar: extra luxe in bad

“Eh wat, kaviaar in bad?!”, denk je misschien. Wees gerust, badkaviaar bevat geen kleine viseitjes en is ook echt niet geschikt om op te eten. Badkaviaar is een soort badzout, maar dan extra luxe. De kleine ‘eitjes’ lossen op in het water en zijn extra zacht voor de huid. Dit product is ook ideaal voor mensen met een gevoelige huid, omdat het een heel zacht product is. Het is een leuk opvuller voor ieder geschenk of juist als apart geschenk, bijvoorbeeld als bedankje voor kraambezoek met een leuk kaartje eraan.

Badgel en badcrème

Badgel en badcrème zijn vaak een multifunctioneel product, dat je ook onder de douche kunt gebruiken. Gel is vaak doorzichtig met een kleurtje, terwijl crème een melkachtige substantie heeft. In badcrème zitten vaak ook meer verzorgende eigenschappen, terwijl badgel alleen zeep is. Ook dit product is een ideaal cadeau, vooral als je niet weet of de ontvanger graag in bad gaat of niet! Gel en crème zijn er in allerlei verschillende kleuren en geuren, dus voor ieder wat wils.

De effecten van verschillende geuren

Niet alleen zijn badproducten goed voor de huid, het kan ook goed voor de geest zijn. Dit komt namelijk door de geur die erbij komt kijken, dat als een aromatherapie werkt. Als je voor het slapen gaan een bad met lavendelgeur neemt, zal je bijvoorbeeld sneller en dieper slapen. Wil je je juist ‘s ochtends even verfrissen? Ga dan voor een bad met pepermuntgeur of rozemarijn. Last van stress? Dan kan een kamillegeur je kalmeren. En zo zijn er nog oneindig veel meer voorbeelden, waarmee Google je op weg kan helpen.

Massagespons om jezelf mee schoon te maken

Leuk, al die producten om het water mee te veranderen, maar echt schoon zul je niet meteen woorden. Daar heb je sponsen en scrubhandschoenen voor nodig. Een massagespons ziet eruit als een bloem van een soort fijn netje. Hier knijp je wat zeep op en je kunt er vervolgens je lichaam mee wassen. Als je wat harder duwt heb je ook meteen een lichte scrub. Let er wel op dat je een massagespons regelmatig in de was gooit, want als deze in de badkamer hangt is het een broedplaats voor bacteriën.

Lekker scrubben met een scrubhandschoen

Voor het grovere werk komt een scrubhandschoen goed van pas. Dit is een handschoentje met een grove structuur waarmee je je hele huid kunt schrobben. Zo haal je de dode huidcellen weg en krijg je er een babyzachte huid voor terug. Het is dus niet nodig te investeren in dure badscrubs die je letterlijk door de gootsteen spoelt. Misschien is dit vanzelfsprekend, maar was de scrubhandschoen na elk gebruik, want je wilt de volgende keer niet met dezelfde dode huidcellen weer gaan scrubben.

Onderhoud bad

Het is belangrijk om het bad goed te onderhouden als je allerlei soorten badzeep en badschuim gebruikt, want deze kan een vettig zeeplaagje achterlaten. Als je ook in het bad doucht, kan dit gevaarlijk zijn omdat het glad is. Sproei daarom na elk gebruik het bad schoon. Eén keer in de week kun je een speciale badkamerspray gebruiken die ook kalk tegengaat. Even flink boenen met een sponsje en je bad is weer brandschoon. Onderhoud voor je bad hoeft dus echt niet moeilijk te zijn!