De leukste bedankjes voor bijzondere gelegenheden

  • Geplaatst op
  • Door A-189322 / D. Hoppezak-Blommaert
De leukste bedankjes voor bijzondere gelegenheden

Blog over de leukste bedankjes voor bijzondere gelegenheden

De leukste bedankjes voor iedere bijzondere gelegenheid

Tijdens ons leven maken we vaak een aantal speciale en leuke gebeurtenissen mee. We worden verliefd, we gaan trouwen, er wordt een kindje geboren en zo zijn er nog wel een paar. Meestal vinden we het leuk om aan deze speciale gebeurtenissen ook ruchtbaarheid te geven. Met een kaartje, een feest of andere feestelijke gebeurtenis.

De mooiste dag van je leven

Neem bijvoorbeeld de bruiloft. Voor veel mensen de mooiste dag uit hun leven en zelfs als dat niet zo zou zijn dan is het in ieder geval een hele bijzondere dag in je leven. Het is de dag waarop jullie elkaar officieel de liefde verklaren en dit meestal feestelijk vieren met vrienden, familie, collega’s en kennissen. Het ene stel viert het groots, de ander kiest voor een bescheiden feestelijkheid. En dat is ook prima want het is jullie dag en jullie mogen bepalen hoe je die dag indeelt.

Alles regelen

Waar je vaak niets over te zeggen hebt, is je vrijgezellenfeest. Dat regelen meestal je vrienden of vriendinnen voor je. Maar dat is ook leuk, je hebt vaak al genoeg te regelen voor zo’n dag. Het bruidsboeket, de trouwjurk of het trouwpak, de kaarten, de locatie en eventueel de muziek. Dan is er natuurlijk nog de traditie ‘Something old, something new, something borrowed, something blue’. Ook daar moet je achteraan.

Bedankjes trouwen

Vaak krijgen jullie van al die mensen die samen met jullie deze bijzondere gebeurtenis vieren felicitaties en cadeaus en er zijn er ook altijd een aantal die jullie bijstaan met hulp op deze speciale dag. Daarom is het altijd leuk om deze mensen ook een tastbare herinnering aan jullie dag mee te geven in de vorm van speciale giveaways. Deze huwelijksbedankjes zijn meestal kleine attenties die je weggeeft aan de gasten aan het einde van het feest of op de receptie. Het hoeven echt geen kostbare cadeaus te zijn die je weg geeft. Vaak is een kleinigheid genoeg.

Leuke bedankjes huwelijk

Een leuk huwelijksbedankje is bijvoorbeeld een mooi doosje met een kaartje eraan waar de datum van jullie huwelijk op staat en eventueel jullie namen. Misschien wil je iets grappigs in het doosje stoppen, zoals een paracetamol voor een eventuele kater na een geweldig feest met de nodige champagne of liever een paar toepasselijke bruidssuikers. Een klein stukje zeep is ook altijd leuk. Of zo’n mooi organza zakje, bijvoorbeeld met badparels. Het leuke van de mooie doosjes is dat je ze kunt vullen met iets wat je zelf leuk vindt. Wil je liever iets anders geven dan een doosje? Kies dan bijvoorbeeld voor de kleine champagneflesje met bellenblaas. Deze zijn ook ontzettend leuk en je creëert er vaak ook nog eens hele speciale fotomomenten mee.

Krijgen is leuk, maar bedanken ook

Behalve huwelijksbedankjes zijn er natuurlijk nog veel meer leuke bedank-ideetjes voor bijzondere gelegenheden. Denk maar aan een geboorte van een baby of als je zoon of dochter zijn eerste communie gaat doen. Of als de kleine gedoopt wordt. Allemaal gelegenheden die vaak gevierd worden met dierbaren en dan is het extra leuk om deze familie, vrienden en bekenden een tastbare herinnering aan de mooie dag mee te geven.

Het geslacht onthullen

Tegenwoordig worden er ook wel een feestjes gegeven om het geslacht van de baby te onthullen. Dit kun je op allerlei manieren doen. Met een grote taart die aangesneden wordt en waarbij de vulling van de taart roze of blauw is of bijvoorbeeld met een ballon die kapot geprikt wordt en waar roze of blauwe confetti uitkomt. Maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een paars bedankdoosje te geven met daarin roze of blauwe snoepjes.

Bedankjes baby

Als de baby eenmaal is geboren staat de kraamvisite te poppelen om jullie wonder te bekijken. Vandaag de dag wordt dit steeds vaker met een babyshower gedaan. In één keer alle visite op kraambezoek heeft zo zijn voordelen. Natuurlijk neemt iedereen een presentje voor de kleine mee en hoe leuk is het dan als jullie ook een aardigheidje voor het kraambezoek hebben. Geboorte bedankjes kunnen al gewoon roze of blauw zijn, het geslacht is dan toch al bekend. Kies bijvoorbeeld voor die kleine flesjes in het roze of in het blauw met een bijpassende strik er omheen. Je kunt de flesjes zelf vullen met roze of blauwe snoepjes. Hiervoor kun je manna gebruiken of van die kleine hartjes. Wil je geen snoep in de geboorte bedankjes doen, vul ze dan met badzout. Deze baby bedankjes zeep ruiken niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens leuk om te zien. Natuurlijk kun je als je geen baby-borrel geeft ook een mand met kleine giveaway cadeautjes maken. Die zet je gewoon in de kamer in de kraamtijd en iedereen die op kraamvisite komt kan hier dan een aardigheidje uit pakken.

Baby bedankjes zeep

Behalve de papflesjes die je met badzout kunt vullen, zijn er ook kleine flesjes van kunststof met een aluminium dop. Ook deze flesjes kun je vullen met badzout. Deze flesjes kun je natuurlijk gebruiken voor baby bedankjes als ze gevuld zijn met roze of lichtblauw badzout maar je kunt ze ook met een andere kleur badzout vullen en ze gebruiken als bedank-kado voor iets anders. Bijvoorbeeld in de kleur van je bruidsboeket, met wit badzout of een andere kleur die je aanspreekt en past bij de gelegenheid. Het badzout is er in verschillende kleuren dus je hebt een ruime keus.

Baby thema

Als je bijzondere baby bedankjes zoekt kun je ook kiezen voor een badbruiser met babygeur of zo’n leuke giet mal waarmee je een baby van zeep kunt maken. Met dezelfde mal zou je ook een chocoladebaby of een fondantbaby kunnen maken. Deze baby bedankjes zeep zijn schattig om te zien. Wil je liever een andere vorm dan een baby? Dan kun je eventueel ook voor een klein zeepje in de vorm van een hartje of een eendje kiezen. Ook de sleutelhangers en de babystapelbekers zijn erg leuk. Er zijn genoeg opties om een originele keus te maken.

Bedankjes communie

Het woord communie staat voor gemeenschap. Als je communie doet is dat een ontmoeting met Jezus en een teken van eenwording met de kerkgemeenschap. Voordat je communie mag doen, moet je eerst gedoopt zijn. De doop is een speciale plechtigheid waar familie en vrienden graag getuige van zijn. Zodra kinderen een jaar of zeven zijn doen ze vaak hun eerste communie. Als je kind zijn of haar eerste communie heeft, wordt dit ook vaak gevierd met gasten. Zowel bij de doop als bij het doen van de communie is het een mooi gebaar om de gasten voor hun komst te bedanken. Dit kun je doen door een klein presentje als teken van dank te geven.

Ideetjes voor doop- of communie-bedankjes

De leukste bedankjes communie en doop-bedankjes zijn vaak goed betaalbaar. Het hoeft ook niet heel duur te zijn, het gaat tenslotte om een aardigheidje. De herinnering aan deze speciale dag wordt door het presentje benadrukt en dat is veel meer waard. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor leuke kleine cadeau doosje en deze zelf vullen met snoepjes of badparels. Maar er zijn ook nog andere opties, zoals de mooie sleutelhangers met een kruis. Of zo’n handige telefoongrip in de vorm van een kruis. Voor de doop zou je ook nog kunnen kiezen voor de kleine flesjes met badzout, ze zijn er zelfs met een babygeur.

Waarom bedank-cadeautjes geven?

Natuurlijk is het niet verplicht om dit soort cadeautjes te geven, maar het is wel een mooie blijk van waardering voor de komst van de gast. Vaak heb je op dit soort bijzondere dagen niet de gelegenheid om iedereen persoonlijk te spreken en te bedanken en met deze attentie laat je wel zien dat je het enorm waardeert dat ze zijn gekomen. Daarbij worden bedankjes baby, bedankjes huwelijk, bedankjes communie, bedankjes voor de juf en andere bedank gebaren altijd gewaardeerd.

Kinderen bedanken

Zijn er veel kinderen op je huwelijksfeest of bij een andere gelegenheid waarbij je de gasten wilt bedanken. Kies dan bijvoorbeeld voor de kinderen de bedankjes trouwen in een andere kleur of voor de kleintjes ook een andere vulling. Badzout is bijvoorbeeld voor kleine kinderen niet zo geschikt en ze zullen heel teleurgesteld zijn als zij geen bedank-cadeautje mee mogen nemen.