Bruisballen; Alles over bruisballen

Bruisballen; Alles over bruisballen

Bad bruisballen, ook wel badbommen (in het Engels Bath Bombs), of badbruisers (Bath Blasters) genoemd. We zoeken deze heerlijke bruisers allemaal op onze eigen manier, maar willen wel hetzelfde ‘een bruisend bad’.

Bad bruisballen, ook wel badbommen (in het Engels Bath Bombs), of badbruisers (Bath Blasters) genoemd.  We zoeken deze heerlijke bruisers allemaal op onze eigen manier, maar willen wel hetzelfde ‘een bruisend bad’.

Waar worden badbruisers eigenlijk van gemaakt?

Een badbruiser bestaat hoofdzakelijk uit Natriumbicarbonaat, de helft daarvan is weer Citroenzuur, voor de geur wordt geurolie of etnische olie gebruikt en voor de kleurtjes kleurstof op waterbasis. Om de bruisers te binden wordt gedemineraliseerd water gebruikt, meestal via een spray. En tot slot gebruiken ze mallen om de vormen te bepalen.

Is een bruisbal gezond?

Het gebruik van een bruisbal is hetzelfde als zeep, je moet je na het badderen ook goed afspoelen. Dit is niet anders dan na het inzepen onder de douche.
Voor de ontspanning zou ik best kunnen zeggen dat een bruisbal gezond is, zeker voor je geest. Een warm bad met een badbruiser/bruisbal erin werkt zeer ontspannend. Bruis je stress maar weg zou ik zeggen… Door de toevoeging van verschillende ingrediënten ruikt het bad heerlijk en daar wordt onze neus dan weer blij van. Een bruisbal zorgt voor een milde reiniging, dus het is geen overbodige luxe.

Hoe maak je een heerlijk bad met bruisbal?

Vul eerst je bad met lekker warm water. Voeg hier geen of maar weinig badzout aan toe, want de bruisballen/badbruisers nemen de taak van het badzout over. Wat je wel kunt doen is 2 badparels toevoegen aan het badwater. Zorg ervoor dat je je favoriete bruisbal/badbruiser bij de hand hebt, want zodra het bad met voldoende water is gevuld kan de ontspanning gaan beginnen. Rol een handdoekje op en plaats deze op de badrand, zodat je daar je hoofd op kan laten rusten om meer ontspanning te waarborgen. Neem een scrubhandschoen mee in bad, want als je dan toch jezelf aan het verwennen bent kan je ook gelijk je huid lichtjes scrubben (draaiende beweging), zodat de dode huidcellen je lichaam kunnen verlaten.
De volgorde maakt niet uit, maar als je de bruiser hebt toegevoegd aan het badwater zal het water zachter aanvoelen en zal het scrubben wat gemoedelijker gaan.
Geniet vooral ook van de mooie bruisbal/badbruiser en gooi deze niet naar de bodem, zodat je niets ziet. Wordt vrolijk en kijk ernaar terwijl hij bruisend je badwater verrijkt.

Hoe geniet je van een bruisbal zonder bad?

Heb je geen bad thuis? Neem ze dan lekker mee op vakantie is dan wel het eerste waar ik op dit moment aan denk
Daarnaast kan je toch genieten van bijvoorbeeld een voetenbad met een mini bruiser.

Tip voor een heerlijk voetenbad? Hiervoor zou je mini bruisers kunnen gebruiken. Heerlijke bruisende voetjes voor als je geen bad hebt of weinig tijd. 1 mini bruiser is voldoende voor een voetenbad/teiltje.

Waar koop je de beste bruisballen?

Body & Soap heeft ruim 45 verschillende badbruisers voor u.

De badbruisers/bruisballen van Bomb Cosmetics zijn 100% natuurlijk, handgemaakt en een weldaad voor lichaam en geest en een lust voor het oog.  

Er zijn bijvoorbeeld Bath Blasters van het merk Bomb Cosmetics. Deze prachtige bruisballen ruiken niet alleen fantastisch, maar pimpen ook nog eens je badkamer op.


All That Glitters Bath Blaster

Voorbeeld Bath Blaster
‘All That Glitters Bath Blaster’ Een bruisbal met glitters. Deze luxe badbruiser is 100% natuurlijk. Ze hebben een kersengeur en bevatten essentiële oliën bergamot en zoete sinaasappel. Het voordeel van deze badbruiser is dat ze verkwikkend en opwekkend zijn.
Echt een aanrader voor als je na een dag hard werken even wilt ontspannen.

Voorbeeld van een Bath MallowP.S. I Love You Bath Mallow

Luxe bruiser ‘P.S. I Love You Bath Mallow’ van het merk Bomb Cosmetics. Deze bruisers bevatten sensuele essentiële oliën van Ylang Ylang en Jasmine.

Bath Mallows wegen ongeveer 50 gram en hebben het uiterlijk van een cup cake en zijn ook 100% natuurlijk.

De Bath Mallows reguleren enorm dus met deze badbruisers kan je wel 2 keer in bad.

Tot slot. Spoel jezelf en het bad goed af na het badderen.

Veel ontspanning gewenst○

Heb je toch nog vragen over onze bruisballen of andere producten? Via onze klantenservice kunt u kiezen op welke manier u contact met ons wilt opnemen.